Ψηφιακή Εκτύπωση

Το μυστικό πίσω από μία επιτυχημένη επιχείρηση είναι η αποδοτικότητα. Και τα βασικά συστατικά για μεγαλύτερη αποδοτικότητα σε μία εκτυπωτική επιχείρηση είναι η ταχύτητα, η παραγωγικότητα, η αξιοπιστία, η ευελιξία και η άψογη ποιότητα. Όλα αυτά, συν ένα ακόμα: να εξυπηρετεί τις ανάγκες εκτύπωσης τη στιγμή ακριβώς που δημιουργούνται και ζητούνται από τον πελάτη, το αποκαλούμενο print on demand ή εκτύπωση κατά ζήτηση με κυριότερο χαρακτηριστικό την εκτύπωση έστω και ενός μόνο αντιτύπου.

Αυτό έχει ως στόχο το μηδενισμό του αφανούς κόστους, την κατάργηση αποθήκευσης αντιτύπων βιβλίων και το μηδενικό κόστος διαχείρισης αποθήκης (αναφορικά με το προσωπικό, τα πάγια έξοδα και τη φορολόγηση).

Εκτυπώνοντας σε κάθε χρονική στιγμή τον ζητούμενο αριθμό αντιτύπων ενός τίτλου, καταργείται αυτόματα το συνολικό κόστος παραγωγής του με τις υφιστάμενες παραδοσιακές μεθόδους. Παράλληλα, διευκολύνεται ο εκδότης στο να υλοποιήσει την έκδοση ενός καινούργιου τίτλου, έστω και σε έναν πολύ μικρό επιθυμητό αριθμό αντιτύπων, κάτι αδιανόητο με τις παραδοσιακές μεθόδους εκτύπωσης.

Η ψηφιακή εκτύπωση έστω και σε ένα αντίτυπο εξυπηρετεί και την επανέκδοση παλαιών ή εξαντλημένων τίτλων που συνήθως ζητούνται από ένα μικρό, εξειδικευμένο αναγνωστικό κοινό. Συνεπώς δεν υφίσταται πλέον ο όρος “εξαντλημένος τίτλος”.

Απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να εκδώσουν μια αυτοβιογραφία, μια ποιητική συλλογή, μια εργασία για το προσωπικό τους αρχείο ή για λίγους φίλους. Με οικονομικό και προσιτό κόστος είναι εφικτή πλέον η υλοποίηση μιας τέτοιας έκδοσης.

Η ψηφιακή εκτύπωση ενδιαφέρει ακόμα τους φροντιστηριούχους, που επιθυμούν να εκτυπώσουν σε καλαίσθητη έκδοση σημειώσεις, θέματα και ασκήσεις για τους μαθητές τους, χωρίς και πάλι να υποχρεώνονται να εκτυπώνουν μεγάλο αριθμό βιβλίων που είτε θα πρέπει να αποθηκεύονται ή θα αναγκάζονται να τα πετούν αφού η ύλη τους ξεπερνιέται.

H εταιρεία Proforma είναι από τις πρώτες που εισήγαγε την ψηφιακή εκτύπωση στον χώρο του βιβλίου. Μάλιστα, η κύρια μονάδα μας, η ταχύτατη bizhub pro 1200 series της KONICA MINOLTA, είναι η πρώτη που εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα.

img2